Derde Summer School Pingo programma 24-28 juni


Het wordt alweer de derde Summer school die we organiseren in het kader van het pingo programma! Samen met studenten van diverse universiteiten en een aantal vrijwilligers gaan we weer onderzoek doen naar een aantal –mogelijke- pingoruïnes.

Dit keer verblijven we in het gebied van het Drouwenerveld, een groot bosgebied dat eigendom is van Staatsbosbeheer. Alleen al in dit gebied liggen zo’n 60-70 mogelijke pingoruïnes! Hiervan zijn er pas 9 onderzocht, waarvan er 5 inderdaad pingoruïnes bleken te zijn.

In het gebied liggen de bovenlopen van het Drentse Aa systeem en het de zuidelijke begrenzing wordt gevormd door het dal van het Voorste Diep, een smeltwater doorbraakdal.

Op maandagavond 24 juni worden er lezingen gehouden door Wim Hoek, Universiteit van Utrecht en Enno Bregman, voormalig medewerker van de provincie Drenthe, en kenner van de Hondsrug.

Als je een dag meer wil werken met het veldwerk, dan kan dat, als je bij de lezingen wil zijn dan kan dat ook, maar er is beperkt ruimte. Meer informatie is verkrijgbaar via: a.verbers@lbdrenthe.nl.

Veldwerkgebied, met de mogelijke pingoruïnes, de ingekleurde locaties zijn onderzocht. Zie voor meer informatie de interactieve kaart op deze site.

De Summer School en deze nieuwe fase van het Pingo Programma wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Staatsbosbeheer, het Gebiedsfonds Drentse Aa en Het Drents Landschap.